|
|
Як православна молодь ставиться до музики в стилі "метал"?
Последнее сообщение от: Koda 12-27-2008, 15:30 Ответов: 28
-
11-15-2006, 17:36 |
-
Wandering Shade
-
-
-
-
Київ
-
-
-
|
Як православна молодь ставиться до музики в стилі "метал"?
Маю на увазі, не музику із сатанинськими текстами, бо в декого при слові "метал" виникають саме такі асоціації... А взагалі... Дуже цікаво почути вашу думку... Буду дуже вдячна за відповідь...
"В Царство Божие идут не от победы к победе, а чаще всего от поражения к поражению; но те доходят, которые после каждого поражения, вместо того, чтобы садиться и оплакивать его, встряхиваются и идут дальше..." (Св. Тихон Задонский)
|
|
-
11-15-2006, 17:44 |
-
DNIK
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Re: Як православна молодь ставиться до музики в стилі "метал"?
Как раз этот вопрос поднимался (и уже не первый раз) на молодежке в Ионинском (в прошлый четверг). А Вы не были там? Довольно интересно на него отвечал и о.Андрей Кураев. Поищу и дам Вам ссылку.
Дмитрий
|
|
-
11-15-2006, 18:05 |
-
Wandering Shade
-
-
-
-
Київ
-
-
-
|
Ні, на молодіжці не була, але буду дуже вдячна за інформацію... Для мене особисто це досить важливо...
"В Царство Божие идут не от победы к победе, а чаще всего от поражения к поражению; но те доходят, которые после каждого поражения, вместо того, чтобы садиться и оплакивать его, встряхиваются и идут дальше..." (Св. Тихон Задонский)
|
|
-
11-15-2006, 18:47 |
-
nss
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Слишком общая постановка вопроса по-моему. Среди православной молодежи люди разные, среди исполнителей тяжелой музыки тоже люди разные. Лично мне рок-музыка перестала нравится с тех пор, как я начал вести некую пародию на духовную жизнь. Объяснять не берусь, ибо сам ничего не понимаю. Слушаю теперь классику и Высоцкого.
Николай.
|
|
-
11-15-2006, 22:22 |
-
DNIK
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Если в двух словах, то идея в том, что так называемый православный рок или металл это рака протянутая тем, кто имея Бога в сердце, заблудился в увлечениях (тем же роком или металлом). Рука позволяющая человеку двинуться дальше в своем духовном развитии. Я поищу завтра что-то по этому поводу.
Дмитрий
|
|
-
11-16-2006, 15:36 |
-
Wandering Shade
-
-
-
-
Київ
-
-
-
|
Можна питання? А чому одразу - "заблудился в увлечениях"? Хіба метал - не музика? У творчості багатьох гуртів є дуже красиві просто інструментальні композиції, нічим не гірші за ту ж саму класику... Яку я теж, до речі, слухаю, але дуже вибірково... Загалом, як і всю музику... :) Просто, напевно, метал відображає в собі трохи іншу сторону нашого життя, адже життя - не просто так купка одноманітних емоцій та переживань... І треба підходити до нього з різних сторін... Можливо, буде не зовсім доречно, але скажу таке: колись читала вислів св.отця про те, що кожен з нас вправі обирати свій шлях, яким ми будемо йти до Бога... Один, сповнений радості, інший - каяття... Звичайно, це дуже спрощено, але суть не змінюється... Так само і в музиці...
|
|
-
11-16-2006, 20:41 |
-
safety_pin
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Мне тоже кажется, что вопрос какой-то уж слишком общий...такое впечатление, что тот или иной стиль в музыке вибирается не индивидуально, а массово
|
|
-
11-16-2006, 23:03 |
-
DNIK
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
|
-
11-17-2006, 11:04 |
-
Wandering Shade
-
-
-
-
Київ
-
-
-
|
Звичайно, питання досить загальне... Але коли починають засуджувати цю музику, то ніхто нічого не виділяє конкретно... Я потім наведу деякі приклади... DNIK, за адресу дякую:)
|
|
-
11-17-2006, 18:27 |
-
DNIK
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Я когда-то тоже слушал и тяжелый рок и металл. Многие через это проходили.
Дмитрий
|
|
-
11-21-2006, 11:10 |
-
Wandering Shade
-
-
-
-
Київ
-
-
-
|
За статтю дякую:) Доволі цікаво...
|
|
-
11-22-2006, 19:34 |
-
DNIK
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
Всегда пожалуйста
Дмитрий
|
|
-
12-03-2008, 17:20 |
-
blood clot
-
-
-
-
Західна Україна
-
-
-
|
справжньою "православною молоддю" себе - на жаль чи на щастя - назвати не можу) але про метал кілька слів скажу.
сам такої музики слухаю досить мало (деякі улюблені зразки, але не хеві і не "класично"-мелодійну). люблю трохи легший, але більш "мозгодавочний" рок (втім, як і багато всього різного:)).
на мою думку, рок - це музика руйнування, а класика - музика творіння. не використовую ці слова для оціночних суджень по типу добре-погано. рок - це протест, агресивне відкидання чогось (може бути як відкидання доброго, так і відкидання поганого). ричання "конструктивних" райдужних текстів під жорсткий тяжеляк, як це "уміють" робити деякі товариші завжди звучить НЕНАТУРАЛЬНО. втім, дещо із легенького софту (масло масляне, але це для "розширення сприймаючої аудиторії") приймає в себе "легкі" тексти (звісно, якщо вони не складаються із стандартних тупих наборів калькованих фраз).
а для того, щоб нести світло (через боротьбу), рок - не такий уже і поганий засіб.
поки що все. хоча сказав не все, що хотів. якщо комусь стане цікаво, з радістю продовжу у формі діалогу))
DESTROY BABYLON
|
|
-
12-09-2008, 18:40 |
-
Марина_Умка
-
-
-
-
Киев
-
-
-
|
...... не то ,чтоб это про "метал" - это про рок. точнее про рок-н-ролл)))))))
мне вот очень нравится р-н-р.очень!!!! до рождения деток - много времени проводила на таких концертиках. а это,как известно - музыка бунтарей)))) так вот. считаю - что лучше "побунтарить" на концертах - а потом тихо-мирно итить домой, чем сидеть дома - и бунтарить против окружающих))) так что - какая-то польза от таких концертов - есть)))) я не беру в пример абсолютно пьяных товарищей,которые вываливаются с подобных мероприятий и идут "быдлотить". такие товарищи встречаются и на Пасху в Храмах((((((((
а еще есть такой стиль - сайкобилли)))) так там "танцы" - это все машут кулаками - типа дерутся))) никто никого не бьет - но народ так замахивается, что потом просто не возникнет никакого желания с кем-то драться или еще чего......а ведь у мужчин животные инстинкты часто возникают не только в плане секса. или не так?
спокойным людям такого не понять, но людям - которые ведут борьбу со своими животными инстинктами - такие концерты хороши))) особенно классно - что в р-н-р - никто не рычит как в обычном роке (или металле?)))))
Charity begins at home
|
|
-
12-10-2008, 11:48 |
-
blood clot
-
-
-
-
Західна Україна
-
-
-
|
мда, теж важливий аспект))
реально - агресія викидається. (маю на увазі рокнрол в широкому розумінні; пого і слем характерні не тільки для сайко, а й для панку з хардкором). правда, я вже трохи відійшов від концертів ітеде - так, зрідка. хоч дружини-дітей і не маю, а вік все одно уже не той. "не радует":)
з.і. а бидло - воно і в африці бидло))
DESTROY BABYLON
|
|
Страница 1 из 2 [Всего 29 записей]
1
|
|
|